Præsentationer fra webinar om Batteri Recycling afholdt d. 4. november 2020 tilgængeligt

Dansk BatteriSelskab afholdte et webinarer omhandlende genanvendelse og genbrug af lithium batterier d. 4. november 2020, hvor Johnny Bøwig, DPA-System, og Kristian Oluf Sylvester-Hvid, Teknologisk Institut, begge gav spændende indlæg om en vigtig problemstilling, som må forventes at blive større i årerne fremover, når der kommer flere batteridrevne køretøjer og apparater på markedet.

Johnny Bøwig fra Dansk Producentansvarssystem (DPA-System) gav et overblik over materialeflowet og ansvaret mellem producenter, importører, forhandlere, forbrugere, indsamlere, osv. for batterier, biler og elektronik. Det blev her klart, at cirkulær økonomi har eksisteret i denne branche i lang tid før, at det blev moderne. 
Der har for blysyre batterier foregået indsamling og videresalg af grundmaterialerne i mange år med positiv fortjeneste. Lithium batterier udfordrer dog økonomien i dette økosystem.

Netop lithium batterier tilfører også økosystemet en ekstra kompleksitet, da ‘second-life’ konceptet fordrer, at nogle lithium batterier kan have flere brugsanvendelser inden de endeligt skal bortskaffes. Kristian Hvid fra Teknologisk Institut forklarede her, at der både er en miljømæssig barriere og en økonomisk barriere, der skal overvindes, for at det giver mening at genbruge et batteri i en second life applikation. Udfordringen er her at få sænket den økonomiske barriere, så flere batterier kan genbruges inden de bortskaffes.

Præsentationer:

Se præsentationerne, programmet samt biografi af foredragsholderne her.

Permanent link to this article: http://batteriselskab.dk/arrangementer/praesentationer/praesentationer-fra-webinar-om-batteri-recycling-afholdt-d-4-november-2020-tilgaengeligt.htm