2020.11.04 Webinar om batteri-recycling

Dansk Batteriselskab inviterer til det første møde i en mødeserie under temaet

Batteri recycling

Onsdag d. 4. november 2020
kl 14.30 – 16.00 (CET)

Dette første møde er et webinar om hvordan batteri-recycling er organiseret i Danmark og om nogle af de praktiske udfordringer industrien møder i forbindelse med genanvendelse og ansvarlig bortskaffelse af batterier.

Program:

  1. Velkommen ved Dansk Batteriselskabs bestyrelsesformand Kjeld Nørregaard
  2. Producentansvar for batterier – regler om ansvarlig bortskaffelse
    • ved Johnny Bøwig, DPA-System
  3. Muligheder efter Li-batteriers first-life anvendelse: Overblik i forhold til økonomi og bæredygtighed
    • ved Kristian Oluf Sylvester-Hvid, Teknologisk Institut
  4. Åben dialog om udfordringer og løsningsmuligheder
  5. Mødet slutter  senest kl 16:00

Webinaret afholdes som et Microsoft Teams møde. Link til mødet udsendes via mail til registrerede deltagere nogle timer før mødet starter. Mødet er for medlemmer af Dansk Batteriselskab (DBS) – medlemskab af DBS er dog gratis for nye medlemmer til udgangen af 2020 – prøvemedlemskab oprettes ved tilmelding til mødet. Se i øvrigt medlemsbetingelser på http://batteriselskab.dk/about-dbs/membership

Præsentationer:

Præsentation af Johnny Bøwig: https://drive.google.com/file/d/1Fqa_xh8YXFP34G1SL4DuUcAPG_GoNAor/view?usp=sharing

Præsentation af Kristian Oluf Sylvester-Hvid: https://drive.google.com/file/d/1VE5XaBNL2nChUiWYslwTmwy1euCDuREy/view?usp=sharing

Om oplægsholdernes virksomheder:

Johnny Bøwig, Direktør for DPA-System

DPA-System (Dansk Producentansvars-System) er en organisation, der er oprettet i medfør af Miljøbeskyttelsesloven til at administrere reglerne om producentansvar for elektrisk og elektronisk udstyr, batterier og akkumulatorer og udtjente biler. DPA-System har til formål at sikre driften af de nationale producentregistre, samt at udforme og administrere en enkel og retfærdig producentansvarsordning for de berørte markedsaktører.

Kristian Oluf Sylvester-Hvid, Seniorspecialst hos Teknologisk Institut

Teknologisk Institut arbejder med stort set alle aspekter af batterier og batteriers anvendelse. Teknologisk Institut vil i løbet af denne tema-serie af ”batteri recycling” møder gå dybere i flere af de forskellige områder. Dette  indlæg giver en overordnet introduktion til de mulige forbedring af økonomien og bæredygtigheden i forbindelse med at Li-batterier udslides i deres ”first-life” anvendelse, og sendes videre i værdikæden.

Permanent link to this article: http://batteriselskab.dk/arrangementer/praesentationer/2020-11-04-battery-recycling.htm