Avanceret energilagring 2017 – Termisk og elektrisk lagring

Energilagringskonference d. 30. november kl. 9:00 – 16:15 hos Teknologisk Institut i Århus

Energilagring er mere aktuel end nogensinde! Teknologisk Institut holder nu for 5. gang konferencen ”Avanceret Energilagring”, som i år sætter fokus på termisk og elektrisk lagring samt lagringsteknologiernes markedsmuligheder.

Konferencen arrangeres i år med en fælles formiddag, hvor der er fokus på de teknologiske og politiske udfordringer omkring energilagring, og eftermiddagen deles i to spor: Termisk og elektrisk lagring.
I Danmark er markedsmulighederne for energilagre meget afhængige af omkostningerne ved at anvende andre alternative energiforsyninger – med andre ord, hvor billigt energi kan lageres. Forretningsgrundlaget for denne udvikling er i dag en stor udfordring, hvilket åbner op for spørgsmål som f.eks. hvordan opnår vi fremtidens kost-effektive lagringsteknologier og -løsninger, og hvor vigtig er forsyningssikkerhed og uafhængighed af vores nabolande?
Konferencens formål er at give deltagerne et indblik i de muligheder, som vi ser inden for området. Dagens program byder bl.a. på indlæg omkring erfaringer med nettilkoblede batterier og termisk højtemperaturlagring. Alle deltagere får derudover mulighed for at kigge ”ind i maskinrummet” i Teknologisk Instituts laboratorier, hvor bl.a. et højtemperaturlager med flydende aluminium netop er taget i brug, og der er mulighed for at tale med eksperterne.
Kom og mød beslutningstagere, interesseorganisationer, rådgivere, forskere, og virksomheder samt andre interessenter på energilagringsområdet.
For yderligere information samt tilmelding henvises til følgende link: https://www.teknologisk.dk/kurser/avanceret-energilagring-2017-termisk-og-elektrisk-lagring/k27570
Programmerne fra tidligere afholdte konferencer kan desuden ses her: https://www.teknologisk.dk/ydelser/konference-om-avanceret-energilagring/38681
Konferencen er støttet af Innovationsnetværket SMART ENERGY.

Permanent link to this article: http://batteriselskab.dk/arrangementer/avanceret-energilagring-2017-termisk-og-elektrisk-lagring.htm