Deltagerrekord til Dansk Batteriselskabs årsmøde

Dansk Batteriselskab afholdt årsmøde d. 7. marts 2018 med rekord deltagerantal – 77 tilmeldte. Det var Teknologisk Institut i Tåstrup, der lagde lokaler til. En stor tak skal derfor lyde til “batterifolkene” hos Teknologisk Institut for en utroligt vellykket dag, hvor alt det praktiske klappede og engagerede medarbejdere fortalte om de batteri relaterede projekter og laboratorier.

Dagens program blev sat i gang af Jon Fold von Bülow og Jonathan Højberg, begge fra Haldor Topsøe, efterfulgt af en velkomst fra dagens vært, Kjeld Nørregaard fra Teknologisk Institut. Derefter blev en lang række spændende oplæg skudt i gang.

Første taler var Dr. Peter Fischer fra Fraunhofer Institute for Chemical Technology, der fortalte om det nyeste inden for Vanadium Redox Flow Batterier. Herefter fortalte Dr. Eric C. Darcy fra NASA-Johnson Space Center om, hvordan man kan designe pålidelige og sikre batteripakker.

Kjeld Nørregaard var herefter igen på banen og fortalte om den nye struktur i Dansk Batteriselskab. Dansk Batteriselskab vil fremover bestå af tre grene: DBS Industry, DBS Groups og DBS Research. DBS Research er det oprindelige DBS, og vil hovedsagelig være for dem med en forsknings-og udviklings interesse. DBS Groups er en platform for specialiserede medlemsgrupper med et særligt fokus, f.eks. ERFA-gruppen BG-04. DBS Industry er Danmarks nye batteriklynge og vil det første år blive drevet og finansieret af CLEAN med støtte fra InnoSE og TINV. Claus Meineche fra CLEAN fortalte derfor efterfølgende om tankerne bag den nye batteriklynge.

Inden frokosten var der tre parallelle breakout sessions (In-situ x-ray cellsFlow batteries og Battery safety), hvor det var muligt at komme i dialog med eksperterne efter inspirerende oplæg.

Eftermiddagens program bød først på batterier i en noget mindre størrelsesorden, da Kim Rasmussen fra GN Hearing fortalte om hans arbejde med batterier i høreapparater. Herefter blev der vist rundt i laboratorierne hos Teknologisk Institut, hvor det var tydeligt at se, at hjemmebatterier til solcelleanlæg er et varmt emne i øjeblikket.

I løbet af dagen blev der desuden givet korte medlemsopdateringer fra de DBS-medlemmer, der ønskede at fortælle hvad der rør sig hos dem.

Årsmødet blevet sluttet af på en mere afslappende facon, da der var stillet forfriskninger frem, mens DBS-medlemmerne afholdt generalforsamling. Til sidst var der traditionen tro fælles middag, som derved samtidigt markerede afslutningen på en god dag med en masse nye og spændende inputs.

Præsentationer fra årsmødet:

https://drive.google.com/open?id=1UNK5DRaR9vxUkw0fFSzcvvc0f60EDhIL

Billeder fra årsmødet:

 

Permanent link to this article: http://batteriselskab.dk/arrangementer/billeder/deltagerrekord-til-dansk-batteriselskabs-arsmode.htm