Tak for sidst på Folkemødet: Batterier i alting – er vi klar til det i Danmark?

Batteriselskabet var inviteret til at agere ekspert i panelet på dette års Folkemødedebat om batterier. Omdrejningspunktet var forskellige batteritype og deres potentialer.

I panelet sad foruden Lars Overgaard, der repræsenterede DBS, også Henrik Thomsen for Energinet, der er ansvarlig for el-transmisionsnettet i Danmark, Jørgen S. Christensen fra Dansk Energi, der er ansvarlige for el-distributionsnettet i Danmark.

Innovationsnetværken for Smart Energy og Transport var repræsenteret samt Robocluster ved Morten Nielsen repræsenterede netværkets virksomheder, der arbejder med mobile robotter og droner. Alle disse talte varmt for batteriers rolle som ”technology enabler”, altså at bedre batterier leder til en udvikling af nye produkter med en anden primær funktion, hvor batteriet blot gør produktet muligt. Her blev der talt om alt frastationære batterier i stor skala eller i husstanden over elektriske færger, lastbiler, personbiler til nichekøretøjer såsom gaffeltrucks, golfvogne til inspektions- og kurérdroner til robotplæneklippere. Det var meldingen hele vejen rundt, at vi kommer til at se en massiv udvikling af nye mobile produkter med batterier i.

Netværksleder i Innovationsnetværket Smart Energy og bestyrelsesmedlem i DBS, Claus Meineche, fortæller her om arrangementet:

Som en illustrativ øvelse blev publikum involveret i at gætte, hvor stort et batteri, der skal til for en 10 kilometers cykeltur eller biltur eller til at holde en husstand kørende i et døgn, hvilket for de fleste var en øjenåbner, da turistbrochurer for Bornholm blev stablet indtil størrelserne til de enkelte opgaver passede.

Jørgen S. Christensen gav udtryk for, at erfaringerne med parcelhuse med eget solcelle og batterianlæg var relativt god, da batteriet mindskede belastningen på elnettet i kogespidsen fra kl. 17-20. Han så desuden ind i en udvikling, hvor elselskaberne kun behøvede at forsyne husejere med el i 4 vintermåneder på grund af batteriets evne til at balancere forbruget og solcelleproduktionen i de øvrige måneder.

Debatten var samtidig en mulighed for at gøre opmærksom på DBSs nye ben, DBS Industry, der har fokus på anvendelse af batterier.

Læs mere om DBS Industry

Permanent link to this article: http://batteriselskab.dk/nyheder/tak-for-sidst-pa-folkemodet-batterier-i-alting-er-vi-klar-til-det-i-danmark.htm