DBS Industry og FURGY CLEAN Innovation sætter fokus på batteriteknologier og lagring!

Med fokus på at samle eksperter og virksomheder fra Danmark og Tyskland afholdt FURGY CLEAN Innovation i samarbejde med Danmarks nye batteriklynge DBS Industry onsdag den 24.10.2018 et dansk/tysk arrangement med batteriteknologier og lagring på dagsorden. Omdrejningspunkterne for arrangementet var bl.a. de seneste forskningsresultater og tendenser på området samt konkret brug af batterier. Arrangementet blev afholdt på Alsion i Sønderborg, Danmark.

Efter en kort velkomst og introduktion til det dansk/tyske projekt FURGY CLEAN Innovation bød en bred vifte af danske og tyske oplægsholdere ind med deres bud på hvilke muligheder, løsninger og produkter der er inden for emnet: ”Batteriteknologier og lagring”.

Med afsæt i viden introducerede oplægsholderne deltagerne for de nyeste dansk-tyske forskningsresultater, tiltag og aktuelle produkter inden for batterisektoren. Oplæg, der alle lagde op til spørgsmål og god dialog. Der blev diskuteret krav, ydelsesevne, udfordringer og priser på genopladelige batterier samt, hvilke muligheder der er, når der tales om brugertilpassede Lithium-ion celler. I løbet af dagen fik deltagerne en ide om, hvordan de forskellige batteriløsninger kan anvendes og bliver anvendt i forskellige virksomheder og produkter.

Dagen bød også på en rundvisning på Mads Clausen Instituttet ved Syddansk Universitet med udgangspunkt i det nye Center for Industriel Elektronik (CIE). Her fik deltagerne mulighed for at sparre omkring, hvordan virksomhedernes ønsker og behov kan tænkes ind i CIE samt gå i dybden med fagtekniske spørgsmål.

Alt i alt en dag med rig mulighed for at stille spørgsmål og få afklaring på eventuelle problemstillinger, hvilket gjorde at der gennem dagen var god dialog og sparring blandt de danske og tyske deltagere.

FURGY CLEAN Innovation er et dansk-tysk projekt, som gør en indsats for at fremme innovation indenfor clean energy i grænseregionen. FURGY CLEAN innovation består af CLEAN, Udviklingsråd Sønderjylland, IHK Schleswig-Holstein og andre partnere. Projektets formål er at styrke virksomhedernes innovationsevne i programregionen og projektet er finansieret af Interreg med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

   

Permanent link to this article: http://batteriselskab.dk/arrangementer/referater/dbs-industry-og-furgy-clean-innovation-saetter-fokus-pa-batteriteknologier-og-lagring.htm