2020.03.12 Årsmøde i Dansk Batteriselskab

Dansk Batteriselskab inviterer til det 8. årsmøde på DTU i Lyngby den 12. marts 2020. Hele dagen er åben for alle, som ønsker input omkring fremtidens batteriteknologier, energilagring og genanvendelse. Desuden bliver der rig mulighed for networking blandt anvendere og udviklere af batterisystemer i virksomheder og batterispecialister. Det faglige fokus er i år på:

  • Batteriteknologier lige om hjørnet – solid-state batterier og natrium ion batterier
  • Miljømæssige hensyn, bortskaffelse og genanvendelse af batterier

Hvad er mulighederne for genanvendelse og hvordan bortskaffes et batteri korrekt? DPA-system vil forklare om reglerne for ansvarlig bortskaffelse og Fortum (ejer bl.a. det tidligere Kommunekemi i Nyborg) fortæller om deres erfaring med håndtering af kasserede batterier og at omdanne farligt affald til værdi.

Desuden vil der være indlæg om batteriteknologier. Frauenhofer fortæller om solid-state batterier, som af mange anses for at være efterfølgeren til traditionelle lithium-ion batterier. Fordelen er høj energitæthed, robusthed, mindre behov for sjældne metaller og en billigere produktionsproces. En anden og omkostningseffektiv batteriteknologi – natrium ion – primært tiltænkt stationært brug er også under udvikling. Bliv klogere på disse teknologier, energilagring generelt og meget mere.

Bestyrelsen i Dansk Batteriselskab håber at hilse på mange fra både virksomheder og vidensinstitutioner til en spændende dag med nyt indenfor batteriverdenen på DTU i Lyngby.

Tid og sted: DTU i Lyngby d. 12. marts 2020 kl. 09.00 – 17.00 (indlæg og breakout sessions – herefter generalforsamling efterfulgt af middag kl. 18.00)
Program og tilmeldinghttp://batteriselskab.dk/danish-battery-symposium-2020

Permanent link to this article: http://batteriselskab.dk/arrangementer/2020-03-12-arsmode-i-dansk-batteriselskab.htm